Veiligheidsschoenen

Wist U dat uit onderzoek is gebleken ± 35% van de mensen op de werkvloer op verkeerd schoeisel loopt. Een belangrijk deel van de verzuim- en ziektekosten wordt direct of indirect veroorzaakt door het dragen van verkeerd schoeisel. Dit kan variëren van een schoen met te gladde zolen tot schoenen met onvoldoende bescherming. Ook blijken veel werknemers de verkeerde maat schoenen te dragen. Specifieke voet- enkel- en rugklachten die daaruit voortvloeien kunnen eenvoudig voorkomen worden door wel de juiste schoen te kiezen. Wij adviseren U graag daarin.

In september 2008 zijn wij begonnen met de verkoop van veiligheidsschoeisel. Waarbij wij gezorgd hebben om bij het beste merk dealer te worden. Bata is marktleider op het gebied van veiligheidsschoenen en de verkoop daarvan. Een Bata veiligheidsschoen zit comfortabel, wat de mensen op de werkvloer gezond en fit houdt. Bata heeft als een van de weinige bedrijven begrepen dat de basis voor een goede pasvorm de leest is. Zij gaan standaard uit van leesten met voldoende ruimte rond voorvoet, tenen en wreef. Daarom komt Bata met maar liefst 4 wijdtematen in veel modellen van de “Natural-line”. De breedte van de voet is op te meten met behulp van een meetplank, onontbeerlijk bij het goed aanmeten van veiligheidsschoenen.

Natural-line collectie Deze schoen is uitgevoerd met de actief ademende en vochttransporterende Bata Cool Comfort voering deze draagt bij aan een prettige klimaatbeheersing in de schoen, zodat de drager altijd koele en droge voeten behoudt. Het Easy Rolling System zorgt voor een natuurlijke afwikkeling van de voet, dit vergt zo minder energie, het loopt lekker soepel en voorkomt vermoeidheid. Het ingebouwde Tunnelsystem vangt onverwachte bewegingen op, geeft extra stabiliteit door de druk over een groter oppervlak te verdelen. Het spaart gewrichten zoals hielbeen, enkel en knie. Deze schoen is super veilig en comfortabel. BS2000 collectie Dit is een type veiligheidsschoen die het optimale draagcomfort combineert met de uitstraling van een sportschoen. Deze schoen is uitgerust met een twee densiteiten PU-antislipzool. Speciaal gemaakt voor mensen die een actieve baan hebben waarin veel wordt bewogen. Ook deze collectie heeft de actief ademende en vochttransporterende Bata Cool Comfort voering, het Easy Rolling System en het ingebouwde Tunnelsystem .

Traxx collectie Een geheel nieuwe veiligheidsschoen helemaal afgestemd op het jonge publiek en de moderne gebruiker. Ook de Traxx collectie heeft het Easy Rolling System en het Tunnel System. Nieuw aan deze schoen is de Quattrotech zool. Een zelfreinigende zool die bestaat uit verschillende densiteiten om op elk punt de juiste bescherming te bieden. Hard aan de buitenkant (slijtvastheid en stabiliteit), safety soft spots binnenin (antislip in alle richtingen) en de torsion stabiliser die bij elke beweging extra stevigheid en ondersteuning geeft. Van opzij is dan nog de verende tussenzool zichtbaar, voor optimale schokdemping en comfort.